helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně
Zpět na úvodní stránku poradny

Čištění a údržba nerezových dřezů FOSTER

Dřez FOSTER je vyroben z chrom-niklové oceli CrNi 18/10, splňující hygienické podmínky pro použití v potravinářské výrobě a ve zdravotnictví. Je určen k mytí nádobí a odvodu splaškové vody. Součástí dodávky dřezu je kompletní sifon a sada úchytek. U dřezů určených pro vestavbu do pracovní desky se dodává i těsnící pryžový profil nebo silikonový proužek.

Jak nainstalovat dřez FOSTER

Pro dřez vestavěný do pracovní desky vyřízněte odpovídající otvor. Dřez opatřete na dosedací ploše těsněním, nasaďte úchytky, osaďte do výřezu a přitáhněte úchytky v pořadí od středních k okrajovým. Nepoužívejte el. šroubováky s velkým kroutícím momentem, může dojít ke stržení úchytky. Namontujte sifon a připojte jej na rozvod odtokového potrubí domovní kanalizace.

Správnou péčí prodloužíte dřezu životnost

Jako každý materiál obsahující železo je i dřez v menší míře náchylný ke korozi, proto je nutné dodržovat podmínky pro používání a ošetřování výrobků z těchto materiálů. Na lesklé nerezové ploše dřezu se mohou při zaschnutí vody nebo vlivem par při vaření objevit skvrny. Vápenitá voda vytváří bílé nevzhledné skvrny (mapy), voda obsahující železo nebo mangan vytváří skvrny hnědé, které mohou vést k dojmu, že dřez rezaví.

Rovněž věnujte pozornost nečistotám z vodovodního potrubí, hromadících se na perlátoru baterie a pravidelně je odstraňujte, obzvláště při jakýchkoliv pracích na vodovodních rozvodech.

Předcházet tvorbě skvrn můžete důkladným umytím dřezu po skončení mytí a následným odstraněním kapek vody savou látkou, doporučujeme mikrovláknový čistící hadřík.

Dřez pravidelně a důkladně čistěte prostředky na údržbu nerezových dřezů. Naneste čistící prostředek měkkým hadříkem na dřez, vyčistěte jej, opláchněte a vyleštěte. Jemné škrábance lze odstranit leštící pastou. Tyto čistící prostředky můžete obdržet na požádání u naší firmy.

Upozornění!

Výrobek je určen do čistých prostor, ve kterých se neprovádí žádné stavební úpravy nebo výrobní činnost s produkcí abrazivních nebo jiných částic, jež mohou nepříznivě působit na použitý materiál a vytvářet korozi (např. Zpracování sádrokartonu atd.). K zachování pěkného vzhledu dřez chraňte před hrubým zacházením a poškrábáním.

Nepoužívejte k čistění drátěnku na nerezové nádobí, houbičky na nádobí s tvrzeným povrchem, tekuté písky a jiné abrazivní prostředky, chemikálie, čistící prostředky s příměsí chlóru a zejména organické a anorganické kyseliny.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.